dissabte, 17 de setembre del 2011

PRIMERA PROJECCIÓ DEL CURS 2011/2012. "LOS FALSIFICADORES" (114a). DINS DEL CICLE "DECISIONS DIFÍCILS"

Berlín, 1936. Sorowitsch és un jueu amb pocs escrúpols que viu a l'Alemanya nazi de preguerra com a falsificador de documents. La seua passió per la joia i per la pròpia vida el duran a ser detingut i malviure en les pressons, però el seu drama particular comença quan les dificultats de la guerra fan pensars als comandaments alemanys en un pla per a enfonsar l'economia britànica. es tracta d'inundar el mercat amb lliures esterlines falses i així provocar una inflació desbordant que acabe per girar-se en contra dels anglesos. una idea subtil, no tot van a ser bombes, per a la qual cal al millor grup de falsificadors possible. I el millor de tots és Sorowitsch. L'artista jueu és translladat al camp de Sachsenhausen on és posat a prova. Si colabora amb els nazis viura millor i tal vegada puga sobreviure a l'infern que espera als altres jueus, però ajudar als alemanys a guanyar la guerra és vist per molts presoners com una alta traïció. D'alguna manera podem recordar el dilema del jove francès que dubta si oposar-se o no als alemanys. Paga la pena sacrificar la nostra vida com a individus per una causa general, pels nostres ideals o pel nostre poble. Sorowitsch és un individualista i haurà d'enfrontar-se a una decisió complexa i ho farà de la única manera que sap, fregant sempre el perill, la mort i també la ignominia.


Los falsificadores (Die Fälscher, Àustria-Alemanya, 2007, color, 98') està dirigida per Stefan Ruzowitzky autor també del guió, i protagonitzada per un efectiu Karl Markovics. A més està basada en fets reals (la qual cosa no desmereix el film).



DIMECRES, 21 DE SETEMBRE, A LES 18.00 A L'AULA RAFAEL AZCONA DE L'IES PARE ARQUES DE COCENTAINA.

Propera projecció: En tierra de nadie, de Danis Tanovic.

2 comentaris:

Dolors ha dit...

Hola!!! He vist hui l'entrada i no vaig poder avisar a ma mare, encara no tinc Internet a València!!
Espere que haja anat bé el començament del Cineclub!!
Les setmanes que ho faces dijous em podre acostar (sols fins febrer)
Records

Toni ha dit...

Gran pel·lícula per començar, no baixem el nivell amb temàtica molt dura, cruel, tensa, tristíssima:
La gesta de sobreviure a base d'astúcia, habilitat i art (i molta sort) quan milers de persones al teu voltant moren aniquilant la dignitat humana.
Res de nou per explicar, ni d'una manera original però amb un impactant guió, una banda sonora a ritme de nostàlgic tango i d'alguna peça d'òpera, ofereixen el dramatisme que m'ha fet sentir-la i viure-la. Una pel·licula per emocionar-se. Una història única com la vida de cadascuna de les persones que van viure l'holocaust ... i com us deia després de veure-la no deixava de pensar en Paco Aura i el relat de la seva vivència.