dimecres, 6 de gener del 2016

ELS AMORS DIFÍCILS: "M. BUTTERFLY" de David CRONENBERG. (187a, 7/01/2016)

Comencem l'any amb l'última pel·lícula del cicle dedicat als amors difícils amb M. Butterfly (CAN, 101min)una pel·lícula del director canadenc David Cronenberg. M. Butterfly explica la història d'un diplomàtic francès, René Gallimard, interpretat per Jeremy Irons (tot un plaer sentir la veu de l'actor britànic, per cert), destinat a la Xina i enamorat perdudament de l'estrella de l'Òpera de Beijing, Song Lilign. Gallimard creurà durant 20 anys que ha trobat a la dona dels seus somnis, però l'espionatge i altres dificultats inesperades posaran a prova el seu amor de manera sorprenent. Normalment és habitual trobar pel·lícules d'èxit adaptades al teatre, aquesta vegada trobem el camí invers, la pel·lícula adapta una obra de teatre amb gran èxit  a Broadway (escrita per David Henry Hwang, responsable també del guió d'aquest film).



Cronenberg és un director ben peculiar, les seues obres s'han destacat per abastar alguns dels elements més enigmàtics i de vegades morbosos de l'existència humana relacionats amb la violència i el desig, així per exemple Videodrome (1983), eXistenz (1999), que exploren la relació dels humans amb la tecnología. Spider (2002), que explica una història des del punt de vista d'un esquizofrènic, Promesas del este (2007), una recreació de la nova violència vinguda dels països de l'est d'Europa o també Un método peligroso (2011), que reconstrueix les relacions entre Sigmund Freud i el seu deixeble Carl G. Jung i que vam projectar al cineclub en el seu moment.



M. Butterfly és un film intrigant que narra amb delicadesa i contenció una història basada en fets reals. Una realitat d'aquelles que de vegades supera la nostra capacitat d'imaginar.

tràiler en anglés.

DIJOUS, 7 DE GENER, A LES 18.00 A L'AULA D'AUDIOVISUALS DE L'IES PARE ARQUES DE COCENTAINA.