dissabte, 16 d’octubre del 2010

PROJECCIÓ 96a: "EL HOMBRE DEL TREN". DINS DEL CICLE "HISTÒRIES QUE ARRIBEN EN TREN"

Iniciem amb aquesta pel·lícula un cicle que hem titulat “Històries que arriben en tren”. La primera projecció la dediquem a Patrice Leconte, un cineasta francès autor d'un bon grapat de films interessants entre els quals podríem destacar La chica del puente, amb l’excel·lent actor (un dels meus favorits) Daniel Auteil o la coneguda i exitosa El marido de la peluquera, amb el veterà Jean Rochefort, que també m'agrada i em resulta molt simpàtic.
El hombre del tren (2002) és una pel·lícula que incideix en les possibilitats de ser altres. Un home baixa d’un tren a una ciutat de províncies, a penes du equipatge, el seu rostre vençut és el de l'històric cantant Johnny Hallyday. Molt aviat es troba amb un vell professor de literatura i els dos inicien un estrany acostament que no farà sinó posar en evidència que, de vegades, viure la nostra vida, tot i que siga ben llarga, ens és del tot insuficient. 


L’ancià professor veu en aquell home baixat del tren l’aventura i el caos que no ha sabut viure i que enyora com qui enyora les vides deixades perdre, per contra, el descarnat home que baixa del tren anhela poder calçar-se les còmodes sabates de vida tranquil·la que du l’home discret, també enyora el batí que no es seu, o la pipa. Els dos estan front a esdeveniments que poden marcar la resta dels dies que els queden, siguen els que siguen. Precisament aqueixa llum que els dóna la proximitat del final els farà pensar que l’impossible és possible i que, tal vegada ara, poden per fi viure la vida dels altres. El tema de l’intercanvi recorre aquesta cinta plena de subtils tocs de sensibilitat i que compta amb dues interpretacions del tot reeixides, fins el punt que la pròpia pel·lícula se sosté perfectament dels muscles d’aquests dos senyors plens d’il·lusions. 


trailer del film en francès... per si algú vol fer-li una ullada


DIJOUS 21 D'OCTUBRE A LES 18.00 A L'AULA RAFAEL AZCONA DE L'IES PARE ARQUES.    

2 comentaris:

Celia ha dit...

Querido amigo Josep,

Todavía recuerdo el día en el que Noël y yo fuimos al videoclub de Huércal a intentar alquilar "El hombre del tren"...

La encargada ponía todo su empeño en buscarla en la base de datos del ordenador... Tras un buen rato de espera nos mira a los ojos y nos dice: "El hombre del tren no la encuentro, pero tenemos `El hombre langosta´... ¿os sirve?".

Un abrazo desde Asturias

Nos encanta el Blog.

Josep M. Sanchis ha dit...

Amiga Celia, gracias por tu comentario amable y por recordar aquellos días de Huercal-Overa. En el cineclub Albujaira llegamos a proyectar 35 películas (35 películas x 2 cervezas por película = 70 cervezas, como mínimo). Aquí ya ves que estamos rondando la 100 (aunque con menos cervezas). Alejandro sigue siendo un espectador fiel (allí y aquí!). Espero que sigáis disfrutando de buen cine allá en Asturies.

Un abrazo.