diumenge, 4 d’octubre de 2015

"SANGRE FÀCIL". LA PRIMERA PEL·LÍCULA DELS COEN. (182a, 7/10/2015)

Allà per l'any 1984 debutaren en el cinema dos germans americans que temps després ens depararen grans moments de cinema amb títols imprescindibles com Fargo (1996) o The Big Lebowski (1998), totes dues projectades al cineclub fa algunes temporades. Els Coen entraven amb aire renovador al cinema americà. Eren dos germans, Joel i Ethan, Ethan no apareix com a director, però podem afirma que l'obra està pensada i dirigida pels dos. Renovaven d'alguna manera el cinema perquè introduïen elements diferenciadors en explicar petits detalls en principi irrellevants per a la història, però que anaven creant un ambient, una forma de contar, que acabaria calant en l'espectador i augmentar a cada títol els seguidors del clan familiar.

A Sangre fácil (Blood Simple,USA, 1984, 96min) trobem un argument embolicat, com és ja clàssic a les pel·lícules de cinema negre, ací amanit amb lleugeres dosis d'humor també negre. Una dona jove manté una relació amb un dels empleats del seu marit. Aquest, sobrepassat per la gelosia, contracta primer un detectiu i després planeja l'assassinat dels amants. Per descomptat, tot el que apunta al crim perfecte comença a trontollar i les mentides, traïcions i dobles jocs ho envaeixen tot.

Com en el film de la setmana passada trobem una opera prima, una història de traïcions i mentides i alguna dosi d'humor que fan la pel·lícula ben entretenida, encara que després oblidem amb facilitat el seu argument endimoniat.

Excel·lent, com sempre, l'actriu Frances McDormand, esposa de Joel Coen.
Ací una intro a la pel·lícula made in Coen. 


Ací teniu el trailer de Fargo. Si no l'heu vista, no ho deixeu córrer!


DIMECRES 7 D'OCTUBRE, A LES 18.00 A L'AULA D'AUDIOVISUALS DE L'IES PARE ARQUES DE COCENTAINA.