diumenge, 9 de gener del 2011

CICLE CUINA I CINEMA: PROJECCIÓ 101a: 'SOUL KITCHEN'.

Benvolgudes amigues i amics del cineclub, de nou ens trobem amb les projeccions, encetat ja l'any 2011 i superada la pel·lícula número 100. Comencem amb una comèdia dins del cicle "Cuina i Cinema". Soul Kitchen és una pel·lícula alemanya del director d'origen turc Fatih Akin, un dels més sòlids valors de la cinematografia alemanya actual. Akin ha rodat abans de Soul kitchen altres pel·lícules entre les quals destaquen Contra la pared i Al otro lado, ambdues de caràcter fortament dramàtic, amb la immigració com a rerefons d'històries sòrdides contades amb molta solidesa. Soul kitchen sorprèn pel seu to descaradament còmic. Zinos és un jove que intenta obrir-se camí a la ciutat mentre la seua nòvia parteix a Japó per motius laborals. Vol obrir un restaurant, però la marxa de la xica desestabilitzarà la seua relació de parella i Zinos haurà de decidir entre mantenir el negoci viu o recuperar a la xica. Una opció és deixar el negoci en mans del germà, però potser no és la millor opció coneixent els seus antecedents delictius. Amb aquesta trama Akin aconsegueix això que tan poc abunda al cinema actual, com és construir una comèdia pura, que aconsegueix divertir l'espectador perquè els personatges funcionen i les situacions funcionen, i a banda sense deixar de contar històries de gent que lluita per obrir-se camí malgrat les dificultats que siguen.El guió de la pel·lícula és del mateix director i del simpàtic actor protagonista de la mateixa, en ella té una forta i atractiva presència la música (el mateix Akin, nascut el 1974, és també DJ a banda de director de cinema). En fi, després de la forta experiència de Nosferatu una pel·lícula per a tots els públics que deixa un molt grat sabor de boca i algunes ganes de menjar. En Versió Original en alemany amb subtítols en castellà.

Ací teniu el trailer per si el voleu veure.DIJOUS 13 DE GENER A LES 18.00 A L'AULA RAFAEL AZCONA DE L'IES PARE ARQUES DE COCENTAINA.

1 comentari:

400 colps ha dit...

Benvolguts companys i companyes del Cineclub:

Sóc Jordi Orts, psicòleg-orientador d’Escola Gavina (Picanya, Horta Sud) i a més coordine diferents iniciatives al voltant de l’audiovisual adreçades especialment a l’alumnat de secundària. Entre elles el cicle de cinema en v.o. i el blog 400 colps | altres narratives dins i fora de l’escola. Gràcies a la xarxa he donat amb la vostra proposta i m’ha semblat interessant dedicar-li un apunt. De moment no tinc res més elaborat però he arribat a pensar que pot ser seria interessant articular algun encontre virtual al voltant d’alguna pel·lícula entre l’alumnat de diversos centres. Continuaré pensant; mentres servisca aquest comentari per donar a conéxier les iniatives que tirem endavant per ací i per felicitar-vos per les vostres 100 projeccions i especialment per l’engrescadora tasca de transmissió del cinema a l’escola.

Una cordial salutació.
Jordi Orts | 400 colps admin
http://blogs.escolagavina.com/400colps/
http://twitter.com/400colps/