dilluns, 24 de gener del 2011

PROJECCIÓ 102a: "DELICIOSA MARTHA" dins del cicle Cinema i Cuina

M'ha resultat curiós trobar dues pel·lícules estimables ambientades al món de la cuina i totes dues a la ciutat d'Hamburg. Fa quinze dies veiem i passàvem una bona estona amb Soul Kitchen (Fatih Akin, 2009), aquesta setmana veurem una altra comèdia, però ara amb to molt més contingut i de vegades dramàtic. Deliciosa Martha (Drei Sterne) és una pel·lícula de l'any 2000 de la realitzadora alemanya Sandra Nettelbeck (Hamburg, 1966), una eclèctica treballadora del cinema que ha dirigit, montat, escrit guions i fins i tot fet d'actriu. La seua pel·lícula gira al voltant d'un personatge femení (Martha), una xef de cuina absolutament disciplinada i amb una idea molt clara del que vol i com ho vol al restaurant on treballa. La seua vida es veu trasbalsada per la mort de la seua germana i per haver de fer-se càrrec de la seua neboda, una xiqueta que no li ho posarà fàcil. En aquest estat de coses el restaurant pateix alguns canvis i la seua estabilitat laboral i personal es veurà amenatzada. Martha ha d'aprendre a sobreviure i això és el que ens explica amablement aquesta cinta que a banda ens desperta la curiositat pel menjar ben preparat i per la creació al món de la cuina. El seu personatge, inflexible quan es tracta del treball, em recordava al del fantàstic cuiner de Soul Kitchen, tot i que les semblances potser s'acaben ahi.


En el repartiment tenim al convincent actor italià Sergio Castellito i a l'actriu alemanya Martina Gedeck, més tard coneguda pel seu paper a l'exitosa pel·lícula La vida de los otros que vam projectar al cineclub dins del cicle Visions de la RDA. (Per cert, recorde que alguns alumnes em preguntaren en aquell moment què era això de "visions de la roda" !!). I sí, aquesta serà la tercera pel·lícula consecutiva de nacionalitat alemanya que projectem.Tornarem a l'anglès, algun dia.

Deliciosa Martha té música de Keith Jarret i va obtenir el premi del públic a la Mostra de Cinema de València de l'any 2001.

Ací teniu el trailer alemany sense subtítols, a la sala tindrem la VOSE clàssica.



DIMECRES 26 DE GENER A LES 18.00 A L'AULA RAFAEL AZCONA DE L'IES PARE ARQUES DE COCENTAINA.



   

1 comentari:

Toni ha dit...

Ha estat un plaer intens i exquisit, tant La pel·lícula com l'àgape posterior a esta deliciosa projecció.