dilluns, 5 de març del 2012

CICLE: "RETALLADES I PRIVATITZACIONS": "BATALLA EN SEATTLE", PROJECCIÓ 123a

Feia un mes que no teniem projeccions al cineclub. Malgrat que al text de benviguda que vaig escriure allà pel mes de setembre deia que el cineclub no patiria retallades, han sigut les vertaderes retallades les que ens han deixat una mica en stand-by... i no ha sigut per falta de ganes, sinó per falta de temps. Les constants concentracions, assemblees, reunions informatives, assistència als mitjans de comunicació, etc. etc. ens han ocupat algunes de les vesprades de cineclub, però hi tornem a ser amb una altra peli del cicle dedicat a la lluita reivindicativa i al futur combatiu. Batalla en Seattle, USA, 2007, dirigida per Stuart Townsend, amb Woody Harrelson, Charlize Theron i Ray Liotta. VOSE. 98'.


Les manifestacions contra la cimera de l'OMC a Seattle van ser les manifestacions succeïdes entre el 29 de novembre i el 3 de desembre de 1999 on milers de persones convocades principalment per sindicats, organitzacions ecologistes, professionals, anarquistes, i persones comunes, es van mobilitzar a les carrers de Seattle contra l'Organització Mundial de Comerç (OMC) fins a fer fracassar l'anomenada Ronda del Mil • lenni, tot al marge de qualsevol partit polític. Estan considerades com l'inici d'una nova etapa del moviment antiglobalització. Tot va començar com una protesta tranquil·la però va acabar amb l'estat d'excepció i un combat entre la polícia i els manifestants pacífics i sense armes. Batalla en Seattle explica des del punt de vista del documental com van ser aquells dies. L'OMC ha promogut la lliure circulació de diners i mercancies per damunt de la defensa dels drets humans o l'exigència d'un comportament ètic en les condicions de producció. Ha permés fer grans negocis a les multinacionals nordamericanes arreu el món, principalment als països en desenvolupament com els asiàtics i els sudamericans, capaços d'oferir alta tecnologia i mà d'obra barata per a poder augmentar el marge de beneficis de les empreses a costa del creixement descontrolat dels nous països productors i de l'anomenada "deslocalització", això és, el trasllat d'empreses a llocs on les condicions laborals i salarials siguen beneficioses per a l'empresa, no per a la persona.




La pel·lícula mostra tot un catàleg d'eines de resistència maginativa contra els abusos policials i com la unitat i l'organització pot fer reflexionar al poder establert. Els recents moviments del 15-M o les darreres manifestacions estudiantils a València i altres ciutats o pobles tenen per darrere fenòmens com aquest, que ens indiquen que les crítiques al sistema globalitzat són possibles si la societat civil està preparada per a això i és conscient del que està jugant-se. 


Precisament aquestes projeccions són una eina de reflexió, una manera de donar informació i de proporcionar material per a la discusió democràtica, de la qual estem sens dubte tant necessitats avui.




DIJOUS, 8 DE MARÇ, A LES 18.00 A L'AULA RAFAEL AZCONA DE L'IES PARE ARQUES DE COCENTAINA.








4 comentaris:

Toni ha dit...

http://iniciativadebate.org/2012/03/09/las-comunicaciones-policiales-durante-la-carga-del-27m-en-la-plaza-de-cataluna/

Toni ha dit...

http://iniciativadebate.org/2012/03/09/las-comunicaciones-policiales-durante-la-carga-del-27m-en-la-plaza-de-cataluna/

Toni ha dit...

http://www.boe.es/boe/dias/2011/12/31/pdfs/BOE-B-2011-43038.pdf

Toni ha dit...

http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/425907_2595726662762_1542593252_31753804_1362557234_n.jpg