dilluns, 22 de setembre del 2014

"CISNE NEGRO" dins del cicle "NATALIE PORTMAN" (165a, 25/09/2014)


CISNE NEGRO, per Paula Reche, 2n de Bat. A.
 
Aquesta setmana tornem a un temàtica que ja vam tractar a algunes sessions el curs passat i que ens va interessar bastant, la psicoanàlisi. Ara de la mà del director nord-americà Darren Aronofsky, conegut per grans pel·lícules com Réquiem por un sueño (2000), projectada també al nostre cineclub. Es tracta de Cisne negro (USA, 2010, 103 min.), Black Swan en anglés, protagonitzada per una actriu que ens torna a aparèixer respecte a la pel·lícula anterior, la extraordinària Natalie Portman, i altres, també molt coneguts, com el francès Vincent Cassel, Winona Ryder, Barbara Hershey i Mila Kunis la qual sorprèn a aquesta pel·lícula.

 
Cisne negro és un suspens psicològic, centrat en el món del ballet i en especial en l’obra de El lago de los cisnes, aquesta peli fa que encara que no t’entusiasme aquest món gaudisques amb les escenes de ball i amb la màgica música. La història és sobre Nina (Natalie Portman), una jove novaiorquesa que viu exclusivament per al ballet i que compta amb la constant protecció de sa mare (Barbara Hershey). La pel·lícula narra l'obsessió de Nina per impressionar el director (Vincent Cassel) i protagonitzar així el ballet, per a la qual cosa ha de competir amb ferocitat amb amb la seua companya Lily (Mila Kunis).
Tot i que hi han pocs escenaris i personatges, la història arriba a hipnotitzar-te per la gran complexitat del tema psicològic que es tracta, l’obsessió per arribar a la perfecció, la sexualitat, l’autodestrucció, i l’aparició del nostre costat obscur.
La pel·lícula va rebre una gran crítica, especialment pel paper brillant de Portman, ja que fa una interpretació immillorable. Com a admiradora de Portman, puc dir que és una de les seues millors interpretacions i que el seu Oscar a millor actriu per aquesta pel·lícula és més que merescut.
Una curiositat sobre la peli és que les escenes de ball són realitzades per les actrius, cosa que va fer que Mila Kunis i, en especial, Natalie Portman tingueren que passar per un gran entrenament físic que va durar mesos.

Recordem que hem canviat d’aula d’audiovisuals i que la peli es projectarà a l’antiga sala de professors, la qual no està encara totalment preparada i s’aconsella no vindre molt abrigat perquè la calor ens segueix colpejant a l’institut. Tot i això, s’espera l’assistència i la pel·lícula es veurà com sempre en Versió Original Subtitulada.


DIJOUS, 25 DE SETEMBRE A LES 18.00 AL SALÓ D'ACTES DE L'IES PARE ARQUES DE COCENTAINA.