dimarts, 9 de setembre del 2014

PRIMERA PROJECCIÓ DEL CURS: "MY BLUEBERRY NIGHTS" de Wong Kar Wai (Projecció 164a, 11/09/14)

Reprenem l'assumpte del cinema quan només fa una setmana que hem començat aquest curs matiner i calurós fins extrems insuportables. Ho fem amb una pel·lícula delicada i controvertida del director xinès Wong Kar-Wai, concretament My blueberry nigths (Hong Kong, 90 min, 2007), rodada als EE. UU. i amb actors occidentals per primera vegada. My blueberry nights és la història d'un viatge exterior i interior, una exploració del dolor després d'una pèrdua amorosa rodada a la forma i gust d'aquest director que ja ens va regalar alguns espectacles cinematogràfics com in the mood for love i 2046, les dos projectades al nostre cineclub fa alguns anys. Aquesta pel·lícula va estar envoltada d'una forta expectació després de l'èxit de les dos anteriors, però al mateix temps també d'una certa prevenció ja que el director s'enfrontava al rodatge amb actors de primera línia a Hollywood i a la indústria nordamericana, especialista en treure llibertat als directors estrangers en favor d'una suposada recerca de públic. Wong Kar-Wai es va mantenir significativament al marge d'aquesta qüestió i la seua pel·lícula manté el to i llenguatge de les nomenades abans. La història, tanmateix, potser no arribara a la intensitat i complexitat de les cintes que li precedien. No obstant açò la seua forma personal de contar històries, narrativa i visualment, mereix sens dubte la nostra atenció. Volem amb açò descubrir al públic més jove l'obra d'aquest irrepetible artista. Com que el seu cinema és tan personal és fàcil trobar bons amants del cinema que no estimen especialment la seua filmografia. Des del meu punt de vista mereix atenció i al final de la sessió ja tindrem temps de comentar que ens ha semblat.



La presència de Jude Law, Natalie Portman i de Rachel Weisz (una de les meues favorites) resulta altre atractiu indiscutible (tot i que no podem deixar de recordar a Tony Leung, Maggie Cheung i Zang Ziyi, els seus actors favorits).

L'antiga sala Rafael Azcona ha sigut suprimida així que projectarem les pel·lícules a partir d'ara al nou saló d'actes. Tot i que aquesta nova sala (antiga sala de professors) encara no està del tot preparada. Com sempre totes les pel·lícules en Versió Original amb Subtítols.



DIJOUS, 11 DE SETEMBRE A LES 18.00 AL SALÓ D'ACTES DE L'IES PARE ARQUES DE COCENTAINA.